MotoGP

Moto GP är den högsta divisionen inom motorcykelsport och den som drar störst publik. Världsmästerskapet har körts ända sedan 1949 och arrangeras av FIM. FIM är förkortningen för det internationella motorcykelförbundet, eller som det heter på franska, Fédération Internationale de Motocyclisme. Förutom roadracing har de speedway, enduro, motocross och trial på programmet för utdelade sanktioner inom världsmästerskap.

Moto GP turnerar över hela världen . Senast på Silverstone i Storbritannien vann återigen spanjoren Marc Marques. Denne förare tog 11:e segern av 12 möjliga och verkar köra hem VM- bucklan utan större problem. Men denna seger satt långt inne efter en stentuff duell med Jorge Lorenzo och det var bara tre varv från slutet som Marc lyckades pressa sig förbi. Denne förare är totalt överlägsen detta år, är experternas utlåtande.

Gruppresor till stora arrangemang

Det svenska intresset för roadracing är alltjämt stort och det är populärt att ta sig till de berömda banorna på kontinenten. Sachsenring i Tyskland, Le Mans i Frankrike och engelska Silverstone är några av de banor dit man söker sig. Om man är ute i god tid finns möjlighet med en gruppresa med en arrangör av sportresor, såsom Go Sport Travel. Där kan man ordna biljetter till nästa säsong. Biljetterna har en strykande åtgång varför den intresserade måste boka långt i förväg. Det är en helt annan upplevelse på plats, att se det hela live är inte samma som live i tv-rutan.