Röd tråd i din bilinredning

Titta på rummen utan att sätta det i sammanhang med resten av huset. Om du renovera ett rum i taget utan att koppla samman det med resten av huset kommer det att se stökigt och störande ut när du vandrar genom hemmet. Du måste hitta den röda tråden för att ditt hem ska kännas enhetligt men inte tråkigt. 

Tema

Du kan använda ett slags tema i huset, det står utanför material och färg. Det kan vara något så enkelt som bilar. Om du är en motorfantast kan du använda bilar på olika vis i din inredning. Det behöver inte vara övertydligt att du använt ett tema, en kudde med en bild på, en leksaksbil på fönsterbänken, en vacker tavla i sovrummet och så vidare. Du behöver inte parkera en Volkswagen i köket.

Material

Ett tydligare sätt att binda samman hemmet är med materialvalet. Du skapar harmoni i rummet och mellan rummen. Läder, rostfritt, mässing, listan kan göras lång med härliga material som passar i alla rum. Du kan också binda samman olika möbler i samma rum, en lädersoffa binder du samman med en läderram på väggen. Om du har ett specifikt träslag på vardagsrumsbordet kan du ha samma på bänken under fönstret. Träslaget kan sedan återkomma i rummet bredvid med en vacker matsalsmöbel av det slaget.