Motorsport i världsklass

Motorsport är något som alltid är spännande att följa och titta på och framför allt då de riktigt stora tävlingarna med snabba och fräsiga fordon och just vilka dessa är tänkte vi kika lite närmare på här nedan.formel-1-bil

Formel 1

Formel 1, eller F1 som det också kallas, är något av hela motorsportens Wimbledon, det vill säga den allra finaste institutionen. Världsmästerskapet i F1 består av ett tjugotal tävlingar som körs under ett helt år i alla världens hörn. Några av de mest klassiska racen är stadsloppet i Monaco, Italiens GP på Monzabanan samt Storbritanniens GP på Silverstone.

MotoGP

MotoGP är motorcykelsportens motsvarighet till Formel 1. Precis som Formel 1-cirkusen körs MotoGP i en serie om ett antal lopp över hela världen med tävlingar i bland annat Spanien, Frankrike, Italien, USA, Argentina och Qatar.

Dakarrallyt

Den kanske mest mytomspunna av alla motorsporttävlingar är troligtvis Dakarrallyt där bilar, motorcyklar, lastbilar och fyrhjulingar tävlar mitt ute i obygden i öknar och andra karga landskap. Dakarrallyt är något av det tuffaste man kan ge sig in på då man när man står på startlinjen vanligen har 8 000-9 000 km framför sig under två veckor framöver.