Formel 1-snack

Med 14 av 19 lopp körda så har det minst sagt varit en händelserik säsong där de stora utropstecknen varit Mercedes och den stora besvikelsen sett till föregående säsonger, är Red Bull Racing. Men det är ju så mycket mer som hänt. Vi går igenom några aktuella rubriker.Ja skulle man rada upp alla rubriker från säsongens händelser så är det nog snarare i bokformat än en artikel som det skulle skrivas. Bara historien om Michael Schumachers tragiska olycka skulle kräva stora mängder spaltcentimeter. Men med vetskapen att Schumacher äntligen fått komma hem från sjukhuset så börjar vi i en helt annan ände.Marcus Ericsson

Ericsson tror på fortsättning trots tuff säsong

För vi hade ju faktiskt för första gången på två decennium en svensk som stått med på startlinjen i årets Formel 1-VM. Marcus Ericsson som under året kört för stallet Caterham har under säsongen inte direkt gjort några resultat som får någon att tappa hakan, men så ska man komma ihåg att förutsättningarna när man kör för Caterham och när man kör för något av toppstallen nästan är att jämföra med att Ericsson skulle få åka runt i en Volvo 240 medan motståndarna kör i turboladdade Ferraris. Och då ska man ändå komma ihåg att det är hundratals människor som ingår i Ericssons team och runtom det, som försöker att optimera bil och alla detaljer.Inför framtiden så säger Ericsson i en intervju med Sveriges Radio att han ser en fortsatt framtid inom Formel 1, och det är med tydlig betoning på att det är inom Formel 1 och inte specifikt inom Caterham han vill fortsätta. Relationerna tycks vara goda med stallet men i intervjun säger han till Radiosportens Mats Dahlberg att det gäller att hålla alla dörrar öppna. Och det har han nog rätt i om han ska lyckas med sitt mål att vara etablerad i Formel 1 inom fem år.

Ricciardo redo att chocka Mercedes

En som det har gått betydligt mycket bättre för och som har haft betydligt mycket bättre förutsättningar än Ericsson är Red Bull Racings Daniel Ricciardo. Ricciardo som egentligen bara är stallets andreförare bakom den fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel, har lyckats bättre än vad kanske någon trott inför säsongen. Inför de återstående tävlingarna så ligger han på tredje plats efter de båda Mercedesförarna Rosberg och Hamilton som varit årets överlägsna suveräner.RicciardoAustraliske Ricciardo är positiv in för de avslutande tävlingarna och tror att banorna gynnar honom och stallkamraten Vettel. Att det ligger en vinnarskalles obotliga optimism bakom det uttalandet är det dock inget snack om saken. För när han pratar om att kunna ta hem världsmästartiteln så har både spelbolag och media närmast släppt tanken på att någon ska kunna hota suveränerna. På Betsafe.com så ligger oddsen exempelvis på 50 gånger pengarna på att Ricciardo ska kunna gå förbi. Så istället för att lägga speciellt mycket fokus på detta så har man istället börjat lägga in odds där man får gissa på om Rosberg och Hamilton kommer att kollidera och förstöra bilarna under kommande lopp.