Förnya bilinredningen

När det kommer till att hålla sin bil i skick finns det säkert många delar som du redan tänker på. Om du servar motorn, håller lacken ren och byter däck ett par gånger om året tror du kanske att du har gjort det du kan. Det som många glömmer bort är att titta närmare på bilens insida. Den är minst lika viktig om du vill ha en bra bil – även efter några år. Det behöver inte vara så svårt att fräscha upp bilen på insidan så att den blir både snyggare och renare. Med bra reservdelar och lite arbetstid kan du snart se till att bilen är så gott som ny invändigt.

Bilklädseln

Bilklädseln är en del av bilens insida som är extra viktig att hålla ren. Det är den som du kommer ha mest kontakt med fysiskt vilket ställer högre sanitära krav. Det är också den som sätter prägeln på bilens invändiga utseende. Om klädseln är i bra kvalitet sitter du dessutom skönare och det gör långresorna lite trevligare. Om din originalklädsel börjar bli sliten kan du enkelt byta ut den mot nyare klädsel. Då kan du också välja färg och material om du känner för att variera dig något. Du hittar mer information om det här.

Bilmattor

En annan del av bilens insida som tar mycket stryk är bilmattorna. De får dagligen stå ut med smutsiga skor och skräp som släpas in vilket gör att de kan slitas ganska hårt. Om du vill ha helt fräscha bilmattor är de enkla att byta ut. Du kan välja att antingen köpa gummimattor eller tygmattor för att du ska kunna anpassa utseendet till din egen bil. I många fall räcker det dock med att rengöra mattorna för att de ska bli snygga och ge hela bilen ett lyft.